Vezérlések, okos otthon

Miről is van szó?

Mindennapi életünk során számtalan esetben találkozunk különféle vezérlésekkel, anélkül, hogy egyáltalán tudnánk róla. Biztosan mindenki látott már automata öntőző rendszert (hajnalban magától elindul az öntözés és a szükséges idő elteltével ez kikapcsolódik), Amikor sötétben belépünk a teraszra, felkapcsolódik a megvilágító lámpa. Amennyiben egy víztárolóban az előírthoz képest lecsökken vagy megemelkedik a vízszint, indul a megfelelő szivattyú. Sok sok hasonló példát lehet találni a legegyszerűbbtől a nagyon összetettekig.

Mik is a vezérlések?

A legegyszerűbbek időkapcsolók, szintkapcsolók. Ezek lehetnek cél eszközök vagy univerzálisan programozhatók külön érzékelőkkel.

Amikor vezérlőket tervezünk, telepítünk, először fel kell mérni azokat a körülményeket, amik között ennek dolgozni kell. Pontosan tisztázni kell a feladatukat és fel kell mérni megvalósíthatóságukat.

Ehhez elengedhetetlen olyan szakember közreműködése, aki tisztában van a rendelkezésre álló eszközök hozzáférhetőségével, azok működésének háttér ismeretével is.

Okos otthon

Ezt a fogalmat egyre többször használják, lényegében itt különféle olyan vezérlések összehangolt rendszeréről van szó, melyek mindennapi életünket biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik.

Lényegében épület automatizálási megoldások összessége.

Mit ajánlok?

Meghallgatom a felmerült igényeket, ötleteket és ez alapján előzetesen megtervezem, mit is lehet és hogyan megvalósítani.

A Megrendelő anyagi lehetőségeit és igényeit összhangba hozom a technikai megvalósítással.

Telepítem, felprogramozom az eszközöket, megtanítom azok használatára, elvégzem azok rendszeres karbantartását, szükség esetén cseréjét, javítását.

Mindezt garanciával, korrekt áron.